tirsdag den 8. juli 2014

Lækkert stenalderbrød

Ingredienser:
5 æg
0,25 dl. madolie
100 g. sesamfrø
100 g. hørfrø
100 g. græskarkerner
100g. solsikkekerner
100 g. hasselnødder eller mandler
100 g. valnødder
1 knivspids salt

Frivilligte ekstra ingredienser: hakkede rosiner eller hakkede tørrede abrikoser eller tranebær eller lidt af det hele.
Bland æg, madolie og salt. Tilsæt de forskellige nødder og kerner, men undgå at hakke nødder og kerne, da man derved mister vigtige stoffer og i stedet bidrager til, at mindre gode stoffer i får mulighed for at udvikles ved bagningen.
Hæld dejen i en brødform og bag i 60 min. ved 160 grader.

Spises som almindeligt brød, f.eks.med ost, lækker hjemmelavet marmelade eller honning.

God for gluten og mælkeallergikere.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar