torsdag den 29. august 2013

Kanelsnegle




Ingredienser:
25 g. gær
 2 dl. lunken rismælk eller anden mælk
30 g. smeltet plantemargarine
1 knivspids salt
25 g. sukker
1 æg
Ca. 250 g. hvedemel eller speltmel
Evt. rismælk eller sammenpisket æg til pensling (kan udelades)

Remonce:
100 g. plantemargarine eller smør
100 g. sukker
1 tsk. kanel
Evt. glasur:
Flormelis
Vand

Selve kagedejen: Smelt margarinen og tilsæt mælken, så det tilsammen bliver lillefinger-lunkent. Rør gæren ud i den lunkne væske og tilsæt sukker og salt. Tilsæt æg og rør rundt. Kom mel i lidt efter lidt, til det bliver en blød, men ikke klistret dej. Lad den hvile i 20 – 30 minutter, så den hæver til dobbelt størrelse.

Remoncen: Rør margarine eller smør sammen med sukker og kanel.
Snegle: Slå den hævede kagedej ned og rul den derefter ud med en kagerulle, til ca. 30 x 40 cm. Smør remoncen på dejen, og rul så dejen sammen på den lange led til en lang pølse. Skær den rullede kage i 1½ - 2 cm. tykke skiver, fold den yderste kagesnip ind under sneglen og tryk den lidt flad. Læg den på en smurt bageplade. Sneglene hæver til dobbelt størrelse og bages ved 200 grader i 10 – 15 minutter til de er lysebrune foroven.
Pyntes evt. med glasur inden servering. Kan gemmes i kagedåse i flere dage.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar