Ingredienser:
25 g. gær
2 dl. lunken rismælk eller anden
mælk
30 g. smeltet plantemargarine
1 knivspids salt
25 g. sukker
1 æg
Ca. 250 g. hvedemel eller speltmel
Evt. rismælk eller sammenpisket æg
til pensling (kan udelades)
Remonce:
100 g. plantemargarine eller smør
100 g. sukker
1 tsk. kanel
Evt. glasur:
Flormelis
Vand
Selve kagedejen:
Smelt margarinen og tilsæt mælken, så det tilsammen bliver lillefinger-lunkent.
Rør gæren ud i den lunkne væske og tilsæt sukker og salt. Tilsæt æg og rør
rundt. Kom mel i lidt efter lidt, til det bliver en blød, men ikke klistret
dej. Lad den hvile i 20 – 30 minutter, så den hæver til dobbelt størrelse.
Remoncen: Rør
margarine eller smør sammen med sukker og kanel.
Snegle: Slå den
hævede kagedej ned og rul den derefter ud med en kagerulle, til ca. 30 x 40 cm.
Smør remoncen på dejen, og rul så dejen sammen på den lange led til en lang
pølse. Skær den rullede kage i 1½ - 2 cm. tykke skiver, fold den yderste
kagesnip ind under sneglen og tryk den lidt flad. Læg den på en smurt bageplade.
Sneglene hæver til dobbelt størrelse og bages ved 200 grader i 10 – 15 minutter
til de er lysebrune foroven.
Pyntes evt. med
glasur inden servering. Kan gemmes i kagedåse i flere dage.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar