søndag den 4. august 2013

Banankage


Her har vi lavet en rigtig lækker banankage, man sagtens kan pynte med chokolade, selvom vi ikke gjorde det her.


Denne kage er hurtig at lave og smager rigtig godt. Den er fugtig i konsistensen og kan holde sig i flere dage. Og hvis man har bananer, der er lige på kanten, kan man nå at bruge dem i kagen her. Ofte laver jeg dobbelt portion, idet kagen så bliver lidt større og holder lidt længere.

3 æg
170 g. sukker
2 tsk. vanillesukker
125 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
100 g. smeltet afkølet smør
1 moset banan

Pynt: Smeltet overtrækschokolade (kan udelades).

Pisk æg, sukker og vanillesukker sammen. Bland mel og bagepulver i skiftevis med smørret. Vend den mosede banan i dejen. Hæld dejen i en 1 liters franskbrødform og bag kagen nederst i ovnen ved 175 grader i ca. 55 minutter. Vend kagen ud på en bagerist og lad den afkøle. Fordel overtrækschokoladen.
Hvis man laver dobbelt portion, brug da en lidt større franskbrødsform eller en rund bageform.

1 kommentar: